Yabancı Dil Seviyenizi Öğrenin! Online Dil Testi!
About Us

Haber

Fransa'da Yaz Okulları

Fransa'da Yaz Okulları

Avrupa Birliği’nin kurucu üyesi olan Fransa kalabalık şehirleri, zengin asma bahçeleri, Alp dağları yamaçlarındaki köyleri ve ışıldayan Akdeniz plajları ile turizm cenneti olan ülkelerden biridir. Fransa, Avrupa’da köklü bir tarihe ve kültüre sahip bir ülke olduğu için; Fransızca hala dünyanın birçok yerinde İngilizce ’den sonra tercih edilen ilk dil olma özelliğini taşır. Yurt dışında Fransızca eğitimi almak ve Fransız kültürünü yakından tanımak isteyen öğrenciler için Fransa’daki yaz okulları ideal bir seçenektir.

18 yaş altındaki öğrenciler için özel olarak tasarlanmış ve minimum 2 haftadan başlayan bu programlar dil eğitimi, aktiviteler, şehir turları, kültürel etkinlikler ve spor etkinlikleri içermektedir. Öğrenciler, bu programla birlikte bir yandan Fransızcasını geliştirirken, bir yandan da farklı ülkelerden ve kültürlerden gelen öğrencilerle arkadaşlıklar kuracaklardır. Ayrıca düzenlenen şehir turları, yetenek yarışmaları, hafta sonu piknikleri ve spor etkinlikleri ile öğrenciler sosyalleşecek ve çevreyi, Fransa’yı tanıma fırsatı bulacaklardır. Katıldıkları aktiviteler eğlenceli bir ortamda pratik yaparak dil becerilerini geliştirmelerini sağlayacak ve ailelerinden ayrı kalma deneyimi de yaşayarak kendi sorumluluklarını almış birer birey olacaklardır. Tüm bunların ötesinde en büyük katkısı program sayesinde hem Fransız ve hem de diğer ülkelerin kültürünü tanıyacak ve bu kültür etkileşimiyle öğrenciler dünyaya farklı bakış açısı kazanacaklardır. Fransa’da hemen hemen her şehirde yaz okulu programı olanağımız bulunmakla beraber; en popüler şehirler Paris, Nice ve Vichy’dir.

Paris, Fransa’nın başkenti olup tüm dünyada anıtları, sanatsal ve kültürel yaşamı ile bilinen, dünya tarihinde önemli bir şehirdir. Aynı zamanda moda ve lüksün dünya başkentidir. Notre Dame Katedrali, Louvre Müzesi, Église de la Madeleine, Champs-Élysées (Şanzelize) ve Eyfel Kulesi gibi dünyaca ünlü ve önemli mekânlara sahiptir. Öğrenciler Paris’in büyüleyici atmosferinde yabancı dillerini geliştirirken, kampüsteki spor ve sanatsal aktivitelerle zamanlarını eğlenerek ve öğrenerek geçireceklerdir. Vichy, 2.Dünya savaşının önemli Fransız şehirlerinden biridir. Şehrin, Fransa tarihinin otantik bir parçası olduğunu söyleyebiliriz. Fransa’nın merkezinde yer alan şehrin önemli bir kısmı oteller, kaplıca tesisleri ve parklardan meydana gelir. Şehrin yemyeşil doğası, parkları, kültür çeşitliliği ve buram buram Fransız tarihi kokan sokakları ile öğrencilere inanılmaz bir Fransa deneyimi sunmaktadır. Nice, Güney Fransa’da, Akdeniz sahilinde, Marsilya ile Cenova arasında yer alan bir şehirdir. Ülkenin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Fransa’nın beşinci büyük şehridir. Çok uzun yıllar Roma’nın hâkimiyetinde kalmış. Bu nedenle olsa gerek Nice, İtalyan sempatikliğiyle yoğrulmuş bir şehirdir. Kısacası Nice, hem doğası, hem sanat ve kültür şehri olması hem de naifliği ile etkileyici bir şehirdir.

Özetle; öğrenci, sanatın, modanın ve lüksün başkentinde olmalıyım derse Paris’i, Fransız kültürünü ve tarihini daha yakından tanımak için, otantik bir tarihi şehir de olmalıyım derse Vichy’i, turizm cennetinde olup, Akdeniz havasını da solumak ister ve biraz Fransız kültüründe İtalyan sempatikliği de olsun derse Nice’i tercih etmelidir. Konaklama olarak ise aile yanı ve yurt seçenekleri sunulmaktadır. Aile yanı tercih edilirse, Fransız bir aile ile yaşayıp, onlarla zaman geçirip birebir Fransız kültürünün içinde olma ve sürekli konuşma pratiği yapma şansına sahip olacaktır. Bir diğer seçeneği yani yurt konaklamasını tercih ederse, kendi yaşıtında uluslararası öğrencilerle yaşayıp farklı kültürleri tanıma ve etkileşime geçe şansına sahip olacaktır.

Standart yaz okulu programları dışında, spor, tenis, dalış dersleri ve sınav programı içeren akademik sınavlara hazırlık, SAT hazırlık, TOEFL hazırlık gibi kurs çeşitliliği de mevcut. Bununla birlikte veli + öğrenci yaz okulu programları da bir seçenek olup, program dahilinde hem veli hem de öğrenci dil eğitimi alabilirler. Fransa’daki en popüler yaz okulları ise; Accord, Cavilam ve Azur Lingua’dır. Eğer hem Fransa’yı geziyim, hem dilimi geliştireyim hem de dünyaya farklı bakış açısı kazanıyım derseniz Fransa yaz okulları sizin için ideal bir seçenektir. Fransa ve Fransızca inanılmaz deneyimlerle sizin tarafınızdan keşfedilmeyi bekliyor.

YURTDIŞI YAZ OKULU ARA